Annelies Roosen

Annelies Roosen (°1979) is als orthopedagoge afgestudeerd aan de KU Leuven. Ze volgde nadien de vierjarige opleiding Relatie- en Gezinstherapie bij Rapunzel en de opleiding Integratieve Creatieve Therapie aan de Educatieve Academie. Ze is als psychotherapeute erkend door de BVRGS. Daarnaast is Annelies opgeleid tot supervisor in de systeemtherapie. Deze opleiding is erkend door de BVRGS en werd georganiseerd door het Korzybski-instituut en I.P.R.R.

Ze richt zich op individuen (kinderen, jongeren & volwassenen), koppels en gezinnen.

De voorbije jaren heeft ze ervaring opgedaan in het Bijzonder Onderwijs, het Vertrouwenscentrum voor Kindermishandeling en het Kinderpsychiatrisch Thuisteam waar er met gezinnen gewerkt wordt in de thuissituatie om een kinderpsychiatrische opname te vermijden. Vanuit vzw Rapunzel verzorgt ze mee opleidingen op maat aan organisaties.

Ze vindt het belangrijk om naast hulpvragers te gaan staan en hen actief uit te nodigen tot ervaringsgerichte dialoog en verhaal maken. Ze besteedt aandacht aan feedback over de samenwerkingsrelatie tussen therapeut en hulpvrager. Behandelingswijzen en technieken worden aangepast (o.a. door gebruik van creatieve methodieken) zodat ieder een stem kan krijgen binnen de therapie.

Aanmeldingsthema’s kunnen zijn: het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen, het omgaan met en betekenis geven aan bepaalde emoties, problemen of diagnoses, de communicatie tussen partners, gezinsleden, kwaliteit van relaties,… Het werken met oorlogsgetroffenen en -betrokkenen (ook na-oorlogse generaties) behoort ook tot haar aanbod.

Er wordt stilgestaan bij interactiepatronen tussen partners, gezinsleden en de ruimere sociale context. Naast een systemische visie is er inspiratie vanuit de gehechtheidstheorie en de narratieve benadering. Bedoeling is dat therapie een veilige en uitdagende plek kan worden om nieuwe ervaringen en inzichten op te doen en zowel als individu, partners of gezin nieuwe evenwichten te vinden en groeikansen te krijgen.

Contactgegevens:
GSM: 0476/45 59 28
E-mail: roosenannelies@icloud.com

Beschikbaarheid:
Annelies werkt in Naiade Klein op ma (av) & di (vm)