Catherine Estas

 

Catherine Estas (°1977) is klinisch psychologe en Doctor in de psychologische wetenschappen (K.U. Leuven). Ze heeft zich verder gespecialiseerd in de lichaamsgerichte psychotherapie, namelijk in de creatieve dans- en bewegingstherapie (Artevelde Gent) en de Sensorimotore Psychotherapie (i.o., Sensorimotor Psychotherapy Institute, Amsterdam).

 Lichaamsgerichte psychotherapie wil het lichaam volwaardig betrekken in de psychologische behandeling. Deze therapievorm combineert psychotherapeutische met lichaamsgerichte interventies. Creatieve therapie werkt vooral op de veerkracht en op het metaforisch/symbolisch niveau. Sensorimotore Psychotherapie richt zich op de behandeling van trauma’s en gehechtheidsproblemen die verankerd zijn in het lichaam.
 

Catherine is lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP, erkenningsnummer 772110804) en de Belgische Vereniging voor Creatieve Therapie (BVCT).

Ze richt zich voornamelijk tot jongvolwassenen, volwassenen en ouderen en biedt gesprekstherapie en lichaamsgerichte therapie aan, zowel individueel als in groep. Ze biedt ook supervisie aan voor dans- en bewegingstherapeuten.

Voorheen werkte ze als klinisch psychologe in het psychiatrisch centrum Sint-Norbertus te Duffel, als onderzoekster en lichaamspsychotherapeute in Exil, expertisecentrum voor traumabehandeling in Brussel, en als docente psychologie aan de Media en Design Academie te Genk.

Contactgegevens:
GSM: 0495/345.197
 
Beschikbaarheid:
Catherine werkt in NAIADE GROOT op ma (vm + nm), di (vm + nm), do (vm + nm) & vrij (vm + nm)