Catherine Estas

 

Catherine Estas (°1977) is Master in de Klinische Psychologie en Doctor in de Psychologische Wetenschappen (KU Leuven). Ze heeft zich verder gespecialiseerd in de lichaamsgerichte psychotherapie,  namelijk in EMDR (Integrativa, Aalst), in Sensorimotore Psychotherapie (Sensorimotor Psychotherapy Institute, Amsterdam) en in creatieve dans- en bewegingstherapie (Artevelde Hogeschool, Gent). Daarnaast is ze ook Yogadocente (Svaha Yoga, Amsterdam).

Naargelang de hulpvraag biedt ze deze therapievormen aan: psychotherapie, lichaamsgerichte therapie, EMDR en yogatherapie. Ze richt zich voornamelijk tot (jong)volwassenen en ouderen.

Lichaamsgerichte therapie wil het lichaam volwaardig betrekken in de psychologische behandeling. Deze therapievorm combineert psychotherapeutische met lichaamsgerichte interventies. Creatieve therapie werkt vooral op de veerkracht en op het metaforisch/symbolisch niveau. Sensorimotore Psychotherapie richt zich op de behandeling van trauma’s en gehechtheidsproblemen die verankerd zijn in het lichaam (zie sensorimotorpsychotherapy.org). EMDR wordt ingezet bij de behandeling van angststoornissen, met name posttraumatische stress stoornis (emdria.org). 

Voorheen werkte Catherine als klinisch psychologe in het Psychiatrisch Centrum Sint-Norbertus te Duffel, als onderzoekster en lichaamspsychotherapeute in Exil, expertisecentrm voor traumabehandeling in Brussel, als onderzoekster aan de KU Leuven en docente psychologie aan de Media en Design Academie in Genk.

Naast haar psychotherapeutische werkzaamheden doceert Catherine yoga in Yivamukti Vanyasa traditie, aan volwassenen en kinderen.

Catherine is lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP, erkenningsnummer 772110804), de Belgische Vereniging voor Creatieve Therapie (BVCT) en erkend practitioner bij de EMDR-vereniging.

Contactgegevens:

GSM: 0495/345.197

E-mail: catherine.estas@naiade-therapie.be

Beschikbaarheid:

Catherine werkt in NAIADE GROOT op ma (vm + nm), di (vm + nm), woe (vm) & do (vm + nm)