Chris De Valck

Chris De Valck (°1963) is Master in de Klinische Psychologie (KU Leuven) en doctor in de Psychologische Wetenschappen (Universiteit Utrecht). Ze behaalde het certificaat Gezondheidspsychologie in de tweejarige Interuniversitaire  Postgraduaatopleiding Gezondheidspsychologie (U Gent – KU Leuven – U Hasselt). Ze heeft zich verder verdiept in Compassion Focused Therapy, Positieve Psychologie en Existentiële Psychologie. Ze volgde bijscholingen in Focusing, Mindfulness en Waarderend Onderzoek.

Zij is lid van de Belgische Federatie van Psychologen en erkend door de Psychologencommissie (erkenningsnummer 632108749).

In Naiade geeft zij individuele psychotherapie aan volwassenen en groepstherapie.

Met zorgzame aandacht wordt ruimte gemaakt om cliënten te helpen hun authentieke weg te vinden in het levenslabyrint. Elke crisis bevat een mogelijkheid tot groei en elke pijn herbergt een verlangen. Haar aanpak is procesgericht, waarbij cliënten worden uitgenodigd tot zelfreflectie en focusing-oefeningen. De afgelopen 30 jaar heeft ze een ruime professionele ervaring opgebouwd in verschillende werkcontexten.   

Aanmeldingsthema’s kunnen zijn: levensvragen naar zin- en betekenisgeving, verwerking van een moeilijke diagnose, herstellen van werk-privébalans, omgaan met (werk)stress, herstellen van burnout, faalangst, aanpassingsproblemen aan een nieuwe levensfase (bvb. lege nest, pensionering), besluiteloosheid bij keuzeproblemen in verschillende levensdomeinen .

Naast haar werkzaamheden in Naiade is Chris zaakvoerder van Worklifebalance en lid van de stuurgroep en gastdocente in de Interuniversitaire Postgraduaatopleiding Psycho-oncologie.

Contactgegevens:
GSM: 0486/712681
E-mail: chris.devalck@naiade-therapie.be