Kaatje Vandevelde

Kaatje Vandevelde (°1991) is klinisch psychologe (KU Leuven, visumnr. 264741) en specialiseerde zich verder in de cliëntgerichte therapie (KU Leuven) en Emotion-Focused Therapy (Level I, FMS).

Ze is erkend door de Psychologencommissie (912113488), lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en van de Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling (VVCEPC).

De voorbije jaren (2014-2018) werkte ze op het Studentengezondheidscentrum van de KU Leuven. Hier begeleidde ze studenten met uiteenlopende problematieken (depressie, relationele moeilijkheden, aanpassingsproblemen, rouw, angsten, stressklachten, identiteitsvragen, …). Naast individuele therapieën, gaf ze ook verschillende groepstherapieën en preventieve workshops (‘MindMates’) om studenten psychisch weerbaarder te maken. Hierdoor kon ze haar expertise voor studenten, maar ook jongvolwassenen in het algemeen, vergroten. Ze werkte daarnaast ook drie jaar als zelfstandige in groepspraktijken ‘Motion Center’ en ‘Therapiepraktijk ICI’ (Tienen), om ook met andere doelgroepen vertrouwd te raken.

​In Naiade richt ze zich op jongeren vanaf 16 jaar & volwassenen. In de therapieën die ze geeft, staat vooral de waarde van de therapeutische relatie centraal: een écht en oprecht contact, gebaseerd op empathie en respect. Vanuit de belevings- en gedachtewereld van cliënten gaat ze samen met hen op zoek naar waar zij precies in hun leven vastlopen (oa. relationele  dynamieken, emotionele moeilijkheden, vastgeroeste gedachtenpatronen, …) en hoe dit via therapie weer in beweging gebracht kan worden.

Samen met Nele Stinckens verzorgt ze de coördinatie van Naiade.

Contactgegevens:
GSM: 0472/54.88.33
E-mail: kaatje.vandevelde@naiade-therapie.be

Beschikbaarheid:
Kaatje werkt in NAIADE GROOT op ma (nm), di (nm + av), woe (vm + nm) & do(vm)